Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας ΙΑΣΩΝ ιδρύθηκε το 1999 και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μέσα στον χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων.
Σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας από τις μικρές ακόμα ηλικίες. Για το λόγο αυτό διατηρεί τμήματα Optimist, Laser Radial και Laser 4.7, καθώς και αγωνιστικά τμήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

Όραμα

Όραμά μας είναι να λειτουργήσει η ιστιοπλοΐα ως εναλλακτικός τρόπος ζωής και ψυχαγωγίας στα παιδιά και τους νέους, να αναδείξουμε τον Παγκοσμίου επιπέδου στίβο ιστιοπλοΐας της Πάτρας που μας έχει παραχωρήσει δωρεάν η φύση και να προωθήσουμε την ισιτοπλοΐα δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε άτομα με ιδιαιτερότητες.

για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα…

να γεμίσει η θάλασσα πανιά,
να γεμίσει η θάλασσα παιδιά

Στόχοι

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ιστιοπλοΐα ως λαϊκό άθλημα. Να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της προσπάθειας, την άμιλλα, την αλληλοϋποστήριξη και τη φιλία. Την αλληλεπίδραση με τη φύση και το σεβασμό σε αυτή, βοηθώντας στην όξυνση του πνεύματος και των αισθήσεων των αθλητών.

Η ανάδειξη του χώρου της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων όπου στεγάζεται ο όμιλός μας, σε Παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό προορισμό και η δημιουργία ενός μόνιμου πόλου έλξης που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την τοπική κοινωνία.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΚΡΟΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Πρόεδρος

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αντιπρόεδρος

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ Γενικός Γραμματέας

ΔΕΝΑΖΗ ΕΙΡΗΝΗ Ειδικός Γραμματέας

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ταμίας

ΚΥΡΛΙΓΚΙΤΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Εφόρου Αθλητισμού και Σχολών Εκπαιδεύσεως Ιστιοπλοΐας

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Έφορος Λιμένος, Εγκαταστάσεων, Υλικού, Εντευκτηρίων και Δημοσίων Σχέσεων