Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας ΙΑΣΩΝ ιδρύθηκε το 1999 και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μέσα στον χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων.
Σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας από τις μικρές ακόμα ηλικίες. Για το λόγο αυτό διατηρεί τμήματα Optimist, Laser Radial και Laser 4.7, καθώς και αγωνιστικά τμήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

Όραμα

Όραμά μας είναι να λειτουργήσει η ιστιοπλοΐα ως εναλλακτικός τρόπος ζωής και ψυχαγωγίας στα παιδιά και τους νέους, να αναδείξουμε τον Παγκοσμίου επιπέδου στίβο ιστιοπλοΐας της Πάτρας που μας έχει παραχωρήσει δωρεάν η φύση και να προωθήσουμε την ισιτοπλοΐα δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε άτομα με ιδιαιτέροτητες.

για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα…

να γεμίσει η θάλασσα πανιά,
να γεμίσει η θάλασσα παιδιά

Στόχοι

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ιστιοπλοΐα ως λαϊκό άθλημα. Να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της προσπάθειας, την άμιλλα, την αλληλοϋποστήριξη και τη φιλία. Την αλληλεπίδραση με τη φύση και το σεβασμό σε αυτή, βοηθώντας στην όξυνση του πνεύματος και των αισθήσεων των αθλητών.

Η ανάδειξη του χώρου της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων όπου στεγάζεται ο όμιλός μας, σε Παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό προωρισμό και η δημιουργία ενός μόνιμου πόλου έλξης που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την τοπικη κοινωνία.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος : Κρότσης Σπυρίδων

Αντιπρόεδρος : Κυρλιγκίτσης Παναγιώτης

Γενικός Γραμματέας : Χριστόπουλος Γεώργιος

Ειδικός Γραμματέας : Ασημακόπουλος Δημήτρης

Ταμίας : Κουφοπαύλου Οδυσσέας

Έφορος Ιστιοπλοΐας: Κοντογιάννης Αναστάσιος

Έφορος Εγκαταστάσεων: Αβραμόπουλος Μένιος

Μέλος ΔΣ: Μεταλληνός Ιωάννης

Μέλος ΔΣ: Παπαπαναγιώτου Κωσταντίνος