«Ταξιδεύοντας με ανοιχτά πανιά» συνδέουμε το Καρναβάλι με τον Ναυταθλητισμό

Σε μια προσπάθεια σύνδεσης του Πατρινού Καρναβαλιού με τον Ναυταθλητισμό ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου ΙΑΣΩΝ και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας συνδιοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει ο νέος εξομοιωτής ιστιοπλοΐας για παιδιά που κατασκευάστηκε από τα μέλη του ομίλου. Ο εξομοιωτής είναι ένα σκάφος Optimist σε ρόδες όπου τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να δοκιμάσουν και να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της ιστιοπλοΐας. Θα υπάρχει ένας διάδρομος κατά μήκος της κατηφόρας της πλατείας με τα παιδιά να μπαίνουν ένα ένα στο σκάφος και να κάνουν τη διαδρομή. Επιπλέον θα είναι τοποθετημένα περιμετρικά σκάφη του ομίλου (Laser & Optimist) σε τρέιλερ αλλά και ιστιοσανίδες (windsurf), SUP και το νέο σκάφος του ομίλου Ωκεάνιου Καγιάκ. Το δεύτερο δρώμενο της εκδήλωσης αφορά στον δεύτερο εξομοιωτή για windsurf.

Οι δυο εξομοιωτές παρουσιάστηκαν και στην πρόσφατη μεγάλη καρναβαλική γιορτή της περασμένης Κυριακής στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ της Αγυιάς με αφορμή τα πρώτα παιχνίδια πλατείας του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου βασικό ρόλο θα έχουν οι μικροί αθλητές ιστιοπλοϊας οι οποίοι με ενθουσιασμό δέχτηκαν την ιδέα.

φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στην πλαζ μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου στο facebook εδώ.

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας