να γεμίσει η θάλασσα

Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας “Ιάσων“, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού σας προσκαλεί στο ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης του αθλήματος της ιστιοπλοΐας με ακαδημίες για παιδιά από 6-18 ετών σε Optimist και Laser 4.7. Επιπλέον στον όμιλο λειτουργούν αγωνιστικά τμήματα Optimist και Laser 4.7, 420 και Radial καθώς και αγωνιστικά τμήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

Ελάτε στις εγκατασάσεις μας στην πλαζ της Πάτρας να γνωρίσετε από κοντά το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ελάτε να διδάξουμε στα παιδιά σας με ασφάλεια την τέχνη του αθλήματος. Ενός Αθλήματος με μεγάλη ιστορία στον τόπο μας, που δεν έχει ηλικία!!!

Σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση του Αθλήματος της ιστιοπλοΐας (θεωρία και πράξη) με σκάφη τύπου OPTIMIST και Laser από 6-18 ετών σε μαθητές/τριες. Η Ακαδημία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από καταξιωμένους πιστοποιημένους προπονητές, πλήρως εξοπλισμένα σκάφη, εκπαιδευτικό υλικό, σωσίβια και συνοδευτικά σκάφη (φουσκωτά).

Επιπλέον των παραπάνω κατηγοριών, στις ακαδημίες του ομίλου διδιάσκονται τα ιστιοπλοΐκά αγωνίσματα τριγώνου, Ιστιοσανίδας (Windsurfing) και Αετοσανίδας (Kiteboarding).

Ο ΑΙΟΡ ΙΑΣΩΝ, επέκτεινε τις δραστηριότητές του και είναι πλέον μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, με τμήματα SUP και Ωκεάνιου Καγιάκ.

Η δημιουργική ενασχόληση του παιδιού με το άθλημα της ιστιοπλοΐας καθ’όλη την διάρκεια του έτους ΜΟΝΟ οφέλη μπορεί να έχει!

Με την ιστιοπλοΐα το παιδί γυμνάζει το σώμα αλλά και τον νου του ισχυροποιεί τον οργανισμό και διαμορφώνει μια δυναμική προσωπικότητα.

Ζούμε σε μια πόλη που περιβάλλεται από θάλασσα και είναι θέμα πνευματικής επιβίωσης αλλά και σωματικής ευχαρίστησης η γνώση της ιστιοπλοΐας.

Τα μαθήματα και οι προπονήσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην πρωην πλαζ του ΕΟΤ της Πάτρας.

Από 1 Ιουνίου 2021, το πρόγραμμα για τα τμήματα Optimist & Laser, έχουν ως εξής:

Ακαδημίες αρχαρίων: Σάββατο και Κυριακή, 09:30 – 11:30
Προαγωνιστική & Αγωνιστική Optimist: Σάββατο και Κυριακή, 10:00 – 13:00
Προαγωνιστική & Αγωνιστική Laser: Σάββατο και Κυριακή, 12:00 – 15:30

Με τον τερματισμό του σχολικού έτους, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί.