ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΩΝ   

5ος Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA KITE:

Στη Βραζιλία βρέθηκαν για το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα FORMULA KITE, της Ολυμπιακής κατηγορίας του kiteboarding, οι αθλητές του ΙΑΣΩΝ, Καμερον-Αλέξανδρος Μαραμενίδης και Δημήτρης Μαραμενίδης.

Μεγάλη διάκριση για τον Αθλητή του ΙΑΣΩΝ Κάμερον, ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση γενικής κατάταξης.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Δημήτρης, ο οποίος βρέθηκε στην 10η θέση, αλλά λόγω ακύρωσης τεσσάρων ιστιοδρομιών του από τους αγωνοδίκες, κατέκτησε τελικά την 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάμερον, μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στην Ολυμπιάδα Νέων 2018, εγκατέλειψε τους αγώνες ώστε να αφιερωθεί στις σπουδές του, και επανήλθε στην ενεργό δράση μόλις τον Ιούνιο του 2022. Όπως δήλωσε ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Theo De Ramecourt, με τον οποίο ο Κάμερον βρέθηκε να αλλάζει θέσεις αρκετές φορές στον αγώνα, «είναι απίθανο το επίπεδό του και η εξέλιξή του, ειδικά για έναν αθλητή που ασχολείται αγωνιστικά με το Foil μόνο λίγους μήνες».

Ο Κάμερον θα μείνει στη Βραζιλία τον επόμενο μήνα, ώστε να συνεχίσει τις προπονήσεις του, μαζί με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Στη συνέχεια θα κλείσει τη χρονιά με προπονήσεις στην Αμερική και την Αντίγκουα, ώστε να βρεθεί με το νέο έτος στο Μαϊάμι, για τον πρώτο του αγώνα το 2023, το οποίο αποτελεί και χρονιά Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα:

https://formulakite.org/sailwave/liveresults_men.htm

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το κάλεσμα του Κάμερον για στήριξη στην πορεία για το Παρίσι 2024:

https://www.gofundme.com/f/help-cameron-get-to-paris-2024-olympic-games?fbclid=IwAR0iORtf02I6h-B9Jg724yXRGvFP9JB-zNULrBKmnute_eWYIrq_K8UHguk