ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ο ΙΑΣΩΝ στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αετοσανίδας (Kiteboarding)

Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλητές του ΙΑΣΩΝ στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kiteboarding (kitesurfing) που έγινε στο Δρέπανο Αχαΐας από την 1η έως την 4η Σεπτεμβρίου 2022.

Formula kite θέσεις: 1η 2η 3η

Kitefoil ανδρών θέσεις: 1η 3η 4η

Kitefoil γυναικών θέσεις: 2η 3η

TTr ανδρών θέσεις:  5η 22η

TTr γυναικών θέσεις: 3ηU17

Στην κατηγορία Formula Kite, την Ολυμπιακή κλάση του αθλήματος ο ΙΑΣΩΝ μονοπώλησε το βάθρο των νικητών με τον Μαραμενίδη Κάμερον να στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδας και να ακολουθούν ο Αργυριάδης Γεώργιος και ο Μαραμενίδης Δημήτριος, όλοι αθλητές του ΙΑΣΩΝ, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα αρχίσει τις 25 Σεπτεμβρίου στη Ναύπακτο και σε όλους τους διεθνείς αγώνες της κλάσης.

Στην κατηγορία KiteFoil, στους άνδρες ο αθλητής του ΙΑΣΩΝ Αργυριάδης Κωσταντίνος κέρδισε τον αγώνα και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας KiteFoil και ο Δανιηλίδης Κωσταντίνος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση και πολύ κοντά βαθμολογικά στον τρίτο, τερμάτισε ο μικρότερος αθλητής του αγώνα και αθλητής του ΙΑΣΩΝ Αργυριάδης Παναγιώτης. Στις γυναίκες οι αθλήτριες του ΙΑΣΩΝ Κανελλοπουλου Βικτωρία και Ανδριοπούλου Ελένη, κατέλαβαν αντίστοιχα τη δεύτερη και τρίτη θέση της KiteFoil.

Στην κατηγορία TwinTip Race, η αθλήτρια του ΙΑΣΩΝ Κρότση Αργυρώ, κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία U17. Εντυπωσιακή ήταν η απόδοση του Αργυριάδη Παναγιώτη, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στην κατηγορία TTr ανδρών και μπροστά από πολύ έμπειρους αθλητές.

Ο 12χρονος Αργυριάδης Παναγιώτης ως ο μικρότερος αθλητής του αγώνα, παρέλαβε το βραβείο του Λυκούργου Νεοφώτιστου.

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς όσον αφορά το Kiteboarding, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής Κατηγορίας του αθλήματος, με τίτλο “2022 Lepanto Formula Kite European Championships”, που θα φιλοξενηθεί στη Ναύπακτο και θα διοργανώσει ο ΙΑΣΩΝ με το Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δ.Ε.. Θα συμμετάσχουν 150 αθλητές από 37 χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς ο αγώνας είναι ανοιχτός σε συμμετοχές εκτός Ευρώπης. (www.lepantokiteboarding.com)

Βρισκόμενος στην περιοχή με αφορμή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο αθλητής από την Antigua, Tiger Tyson, ο οποίος στέφθηκε νικητής over all, στην κατηγορία Formula Kite. Αντίστοιχα, συμμετείχαν στον αγώνα και άλλοι ξένοι αθλητές, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο του αγώνα.