Συμμετοχή αθλητών ΙΑΣΩΝ στο προπονητικό Camp Ομαδικού Optimist

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το προπονητικό Camp που διοργάνωσε στις 22 και 23 Δεκεμβρίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων. Το camp αυτό είναι το πρώτο από τα 7 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, ένα στην κάθε «ιστιοπλοϊκή περιφέρεια» της Ελλάδας.

Στο Camp μετείχαν οι αθλητές του ομίλου, Ασημακόπουλος Αντώνης, Μεταλληνός Σπύρος, Ντρε Έλενα, Ντρες Πανάγος και Χριστόπουλος Νίκος καθώς και οι προπονητές Ιωάννης Πουλκουρτζής και Αχιλλέας Αργυρίου.

Το camp έγινε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και στόχο να διδαχθούν και να εξοικειωθούν τόσο οι νεαροί ιστιοπλόοι της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος όσο και οι προπονητές τους στους κανονισμούς του Ομαδικού Πρωταθλήματος Optimist, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2018.

Τριάντα νεαροί αθλητές και επτά προπονητές, από 6 Ομίλους της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, αψήφησαν τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις μέρες αυτές και έδωσαν το παρών στο ραντεβού με τον διεθνή προπονητή Βαγγέλη Ατζεμιάν, που είχε την ευθύνη των θεωρητικών και πρακτικών «μαθημάτων».

Το camp ξεκίνησε την Παρασκευή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου, με ενημέρωση αθλητών και προπονητών, για τους κανονισμούς και συνεχίστηκε με επισημάνσεις και συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες του ομαδικού πρωταθλήματος. Το Σάββατο η μέρα άρχισε με ειδική ενημέρωση και οδηγίες-συμβουλές προς τους προπονητές και συνεχίστηκε με την πρακτική εξάσκηση. Με τα χιόνια να έχουν ζώσει τον Κορινθιακό, οι αθλητές πήραν τα  σκαφάκια τους και ξεκίνησαν την προπόνηση προσφέροντας παράλληλα εντυπωσιακό θέαμα. Και όλα αυτά κάτω από την στενή επιτήρηση της κάμερας του Βαγγέλη Ατζεμιάν Μετά το τέλος της προπόνησης έγινε ανάλυση και επισημάνσεις, με βάση όλα όσα είχε καταγράψει η κάμερα, για την σωστή ή όχι εφαρμογή στην πράξη όλων όσων έμαθαν στη θεωρία.

πηγή: http://istioploikosomilossikionion.blogspot.gr/