Διεθνής διάκριση για τον Αθλητή του Ομίλου, Παπαπαναγιώτου Σταύρου

Με μετάλλιο έκανε ποδαρικό το 2017 για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Ο αθλητής του Α.Ι.Ο.Ρ. “ΙΑΣΩΝΣταύρος Παπαπαναγιώτου ήρθε 3ος στα Laser 4,7, στη διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα “Mussanah Race Week“, που διεξήχθη στο Ομάν. Mε προπονητή τον Κωνσταντίνο Χανιώτη ο αθλητής διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή τη διάκριση, σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση.

   

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (14-21 Ιανουαρίου) αποτελείτο από 3 ημέρες προπόνηση και 4 ημέρες αγώνες. Περιείχε προπονητική, πρόγραμμα διατροφής και γυμναστική καθώς και περισσότερες από 6 ώρες την ημέρα στη θάλασσα. Στους αγώνες ο Παπαπαναγιώτου ξεκίνησε άσχημα με μια κακή και μια άκυρη κούρσα λόγο πρόωρης εκκίνησης αλλά την τελευταία ημέρα κατάφερε να ανακάμψει. Οι αγώνες κρίθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού οι έξι πρώτοι αθλητές ήταν πολύ κοντά βαθμολογικά. Η ψυχραιμία που υπέδειξαν όμως προπονητής και αθλητής καθώς κ η επιτυχία στην εκδίκαση της ένστασης που υπέβαλαν κατά του αθλητή από το Ομάν, ανέβασαν τον Έλληνα αθλητή μας στο 3ο σκαλί του βάθρου. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η μοναδική Ελληνική συμμετοχή.

   

   

Η εβδομάδα ιστιοπλοϊας του Mussanah στο Ομάν, φιλοξενείται σε ένα υπερσύγχρονο ιστιοπλοϊκό κέντρο. Αποτελεί μια πολύ υψηλού επιπέδου οργάνωση, η οποία συγκεντρώνει ιστιοπλόους από όλο τον κόσμο και συνδυάζει προπονητικό πρόγραμμα και αγώνες. Η οργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων και η προσέλκηση αθλητών από όλο τον κόσμο κατά τη χειμερινή περίοδο, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για την πόλη της Πάτρας όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές, για τη δημιουργία Διεθνούς Αθλητικού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στην πλαζ του ΕΟΤ.