Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Ο Α.Ι.Ο.Ρ. ΙΑΣΩΝ με αφορμή τον ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ LASER 4.7, διοργάνωσε ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα

«ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»

Αγορά Αργύρη
Σάββατο 20 Απριλίου, 13:30 έως  21:00.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ

Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου της Ημερίδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη το Σάββατο 20 Απριλίου, η Ημερίδα «Άθληση και Παιδί» από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο ΙΑΣΩΝ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του ενός έτους από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4,7 του 2018.

Η ημερίδα περιλάμβανε δύο ενότητες: Στην πρώτη το λόγο είχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και στη δεύτερη ενότητα μίλησαν εξειδικευμένοι επιστήμονες σε μία σειρά σημαντικών επί μέρους θεμάτων, που το κάλυψαν σφαιρικά και στοχευμένα.

Στην πολιτική ενότητα, αν και η προσέλευση του κοινού δεν ήταν η προσδοκώμενη, από πλευράς υποψηφίων έγινε μια ουσιαστική και ζωντανή συζήτηση. Στην ημερίδα μετείχαν με τη σειρά που μίλησαν αναπτύσσοντας διεξοδικά τις θέσεις τους οι:

Σ.Δενάζης εκπρόσωπος Θ.Ντρίνια «Κοινοτικόν»,  Απ. Μάρκος εκπρόσωπος  Ν.Τζανάκου «Πάτρα: Η δική μας πόλη», Αλ.Χρυσανθακόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Δ.Μπελιάς υποψήφιος Δήμαρχος «Ανταρσύα στην Πάτρα», Μ.Κουρέτας εκπρόσωπος Ν.Παπαδημάτου «Πάτρα Ενωμένη», Δ.Σπηλιωτόπουλος εκπρόσωπος Γ.Αλεξόπουλου «Πρωτεύουσα Ξανά», Σ.Πολίτης υποψήφιος Δήμαρχος «Κύμα Αναγέννησης για την Πάτρα», Χ.Πατούχας υποψήφιος Δήμαρχος «Ανυπότακτη Πολιτεία», Π. Πετρόπουλος εκπρόσωπος του Κ.Πελετίδη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Π. Ψωμάς υποψήφιος Δήμαρχος «σπιράλ».

Τις τοποθετήσεις των πολιτικών ακολούθησε και με δική του τοποθέτηση, σαν «έκπληξη» της ημερίδας, ο γνωστός Πατρινός πρωταθλητής του Ολυμπιακού Αγωνίσματος MuayThai, μέλος τη Εθνικής Ομάδας, Δήμος Ασημακόπουλος, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, ο οποίος μίλησε με θέμα «Ο αθλητισμός με τα μάτια ενός εφήβου».

Στη συνέχεια και ενώ η αίθουσα ήταν ήδη κατάμεστη εξελίχθηκε η επιστημονική ενότητα. Ο Κων/νος Χατζούλης, Αθλητίατρος – Ορθοπαιδικός Χειρουργός, τοποθετήθηκε στο θέμα «Αθλητισμός κ Πρωταθλητισμός. Τρόπος προσέγγισης». Η Βασιλική Κορφιάτη, Παιδίατρος, ανέλυσε το θέμα «Παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματική Προσοχή και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και Αθληση». Η Τζίνα Τσιχλιά, Διαιτολόγος-Αθλητική Διατροφολόγος, μίλησε για την«Παχυσαρκία-Λιποσαρκία και άθληση».  Η Χαρά Γουλιάμη, Ψυχολόγος αναφέρθηκε στον «Διαχωρισμό αθλητισμού πρωταθλητισμού σε παιδί και έφηβο». Τελος ο Δημήτρης Ράπτης, προπονητής ποδοσφαίρου Uefa B, Δαβουρλης Κ. 92, έκλεισε τις τοποθετήσεις με το θέμα «Παίξτε μπάλα, το παιχνίδι ως δάσκαλος». Ακολούθησε άκρως ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ κοινού και ομιλητών, στη διάρκεια του οποίου και σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις, απαντήθηκαν πάρα πολλές απορίες, αλλά διαπιστώθηκε από όλους και η ανάγκη επανάληψης της ημερίδας με ευρύτερο πρόγραμμα.

Στο ενδιάμεσο διάστημα πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο ΙΑΣΩΝ, συμβολικά ευχαρίστησε για τη βοήθεια που παρείχαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του αγώνα, τον Χ.Γιαννόπουλο, πρόεδρο του χορευτικού του Δήμου Πατρέων για τη συμβολή του τμήματος στην τελετή έναρξης, την πρόεδρο του Πάρκου Εκπ/κών Δράσεων του Δήμου Ηρα Κουρή, για τη συμβολή της στην οργάνωση όλων των παράλληλων δράσεων του αγώνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γ.Αλεξόπουλο, για τη σημαντική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας στους αγώνες, τον Π.Πετρόπουλο για τη συνδρομή του Δήμου στην άρτια οργάνωση των αγώνων, την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού για την κάλυψη που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, τη Ν.Ματζαβίνου πρώην πρόεδρο του ΝΟΠ και εθελοντή του αγώνα στο πρόσωπο της οποίας βραβεύθηκαν οι 137 εθελοντές του αγώνα και τον Γ.Κωστόπουλο από την Πατρινή εταιρία Sammy για τους χορηγούς της οργάνωσης.

Για τον κύριο Πετρόπουλο, το ΔΣ του ΙΑΣΩΝ επιφύλασσε μια έκπληξη, καθώς του ανακοινώθηκε πως ομόφωνα η τακτική Γενική Συνέλευση του ομίλου του Ιανουαρίου, ενέκρινε τη σχετική πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πλέον αποτελεί επίτιμο μέλος του ιστιοπλοϊκού ομίλου ΙΑΣΩΝ. Με αυτόν τον τρόπο, εκπληρώθηκε η επί προσωπικού υπόσχεση των μελών της ΟΕ, για τις ατελείωτες ώρες που αφιέρωσε ο Σύμβουλος Αθλητισμού του Δημάρχου, κατά τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας του Πανευρωπαϊκού αγώνα.

13:30-14:00

Προσέλευση

14:00-17:00

Πολιτική ενότητα – καλεσμένοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το Δήμο Πατρέων – 8′ τοποθετήσεις – Ερωτήσεις κ Συζήτηση

17:00-17:30

Ένθετη συμβολική αναφορά, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER 4,7

17:30-21:00

Επιστημονική ενότητα – σύντομες και στοχευμένες τοποθετήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες – Ερωτήσεις κ Συζήτηση

“Αθλητισμός κ Πρωταθλητισμός. Τρόπος προσέγγισης”

Κων/νος Χατζούλης, Αθλητίατρος – Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Κων/νος Χατζούλης, Αθλητίατρος – Ορθοπαιδικός Χειρουργός

“Παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματική Προσοχή και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και Αθληση”

Βασιλική Κορφιάτη, Παιδίατρος
Βασιλική Κορφιάτη, Παιδίατρος

“Παχυσαρκία-Λιποσαρκία και άθληση”

Τζίνα Τσιχλιά, Διαιτολόγος-Αθλητική Διατροφολόγος

“Διαχωρισμός αθλητισμού πρωταθλητισμού σε παιδί και έφηβο”

Χαρά Γουλιάμη, Ψυχολόγος

“Παίξτε μπάλα, το παιχνίδι ως δάσκαλος”

Δημήτρης Ράπτης, προπονητής ποδοσφαίρου Uefa B, Δαβουρλης Κ. 92

“Ο αθλητισμός με τα μάτια ενός εφήβου”

Δήμος Ασημακόπουλος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Επαγγελματίας Αθλητής Muay Thai, Μέλος της Εθνικής Ομάδας

Έχετε κάποιο ερώτημα;

Στην παρακάτω φόρμα μπορείτε να θέσετε κάποιο ερώτημα στους υποψήφιους δημάρχους ή/και στους ειδικούς επιστήμονες του panel.

  Όνομα (απαιτείται)

  Email (απαιτείται)

  Ερώτηση (απαιτείται)

  Σε ποιόν απευθύνεται; (απαιτείται)
  Υποψήφιο ΔήμαρχοΕπιστήμονα

  Πατώντας Αποστολή αποδέχεστε την πολιτική προστασίας μας. Σεβόμαστε απόλυτα το GDPR.

  Αγορά Αργύρη